Форум служит местом профессионального общения участников украинского рынка ценных бумаг - торговцев
и их клиентов. Здесь каждый может задать интересующие его вопросы и получить на них
квалифицированные ответы.
Привіт, всім хотілось би обговорити хто що думає про оподаткування доходів в 2012 :
Як пояснив мені мій брокер, який з першого січня є моїм податковим агентом, картина така :
Скажемо я заробив за пів року 100 тис гривень і вирішив вивести якусь частину , тоді при виводі з мене знімуть податок від суми що я заробив за пів року, тобто 15 тис грн.
Дальше ще цікавіше: якщо по результатах річної торгівлі мій прибуток складе менше ніж 100 тис , скажемо 50 тис. тоді переплачений податок мені повинна вернути податкова при подачі декларації про прибутки, яку я все одно повинен здавати сам.
Питання:
1.навіщо мені такий податковий агент , якщо я і так маю сам здавати мою декларацію про доходи
2.невже хтось вірить що податкова верне йому переплачений податок
3. на слідуючий рік брокер знову буде з мене знімати податок по результатах діяльності вже в 2013 році тобто борг податкової переді мною буде накопичуватися з року в рік.
Саме цікаве в розробці цієї методики активну участь приймала УБ, про що вони думали невідомо, чому не можна було просто резервувати потрібну для сплати податкку суму, корегуючи її раз у місяць , а сплачувати в кінці року .
Хто що думає , панове ?
Последний раз редактировалось автором 06.01.2012 13:20, всего редактировалось 1 раз
Привіт, всім хотілось би обговорити хто що думає про оподаткування доходів в 2012 :
Як пояснив мені мій брокер, який з першого січня є моїм податковим агентом, картина така :
Скажемо я заробив за пів року 100 тис гривень і вирішив вивести якусь частину , тоді при виводі з мене знімуть податок від суми що я заробив за пів року, тобто 15 тис грн.
Дальше картина така: якщо по результатах річної торгівлі мій прибуток складе менше ніж 100 тис , скажемо 50 тис. тоді переплачений податок мені повинна вернути податкова при подачі декларації про прибутки, яку я все одно повинен здавати сам.
Питання:
1.навіщо мені такий податковий агент , якщо я і так маю сам здавати мою декларацію про доходи
3. на слідуючий рік брокер знову буде з мене знімати податок по результатах діяльності вже в 2013 році тобто борг податкової переді мною буде накопичуватися з року в рік.
Саме цікаве в розробці цієї методики активну участь приймала УБ, про що вони думали невідомо, чому не можна було просто резервувати потрібну для сплати податкку суму, корегуючи її раз у місяць , а сплачувати в кінці року .
Дальше ще цікавіше: якщо по результатах річної торгівлі мій прибуток складе менше ніж 100 тис , скажемо 50 тис. тоді переплачений податок мені повинна вернути податкова при подачі декларації про прибутки, яку я все одно повинен здавати сам.
Нет, неправильно, платить налог Вы будете только с той части, которую Вы выводите, т.е. если выводите не 100 тыс., а только 20 тыс, то и налог с Вас удержат только с этих 20. Налог удерживается налоговым агентом при выплате денег. С вас же удерживают подоходный налог при выплате з/п ежемесячно, при выдаче на руки денег, а не в конце года, Вас это никогда не смущало?! При продаже недвижимости, нотариус не заверит договор пока не принесете ему квитанцию об оплате налога (если таковой должен быть уплачен) с которой он еще и копию снимет.
С вас же удерживают подоходный налог при выплате з/п ежемесячно, при выдаче на руки денег, а не в конце года, Вас это никогда не смущало?!
Я сам в податкову після цього не ходжу і не прошу вернути мені переплачений податок ;).
Елена Брыкина писал(а):
Нет, неправильно, платить налог Вы будете только с той части, которую Вы выводите, т.е. если выводите не 100 тыс., а только 20 тыс, то и налог с Вас удержат только с этих 20. Налог удерживается налоговым агентом при выплате денег.
Це вже цікавіше , ви впевнені в цьому? чому ж тоді в методиці говориться податок по результатах діяльності на дату виводу , а не податок з суми що виводиться?
і ще одне , якщо я не заробив нічого , навіть в мінусі від початку року , а хочу вивести 20 тис з мене також стягнуть податок з 20 тис ?
Последний раз редактировалось автором 06.01.2012 14:23, всего редактировалось 1 раз
Елена Брыкина
Стаж: 15 лет 5 месяцев Откуда: Украинская биржа Сообщений: 39
Нет, если Вы выводите деньги, и при этом у вас нет прибыли, то налог никто не будет удерживать.
Я согласна с Вами, хочется что бы налоговый агент снял налог и никуда больше не ходить, и не иметь этот геморой с подачей и заполнением. Но насколько я помню теперь все обязаны подавать декларацию, если у вас не один источник дохода, даже совместители, хотя за них платит предприятие все налоги. Так что это не нововведение методики, это нововведение налогового кодекса.
Михаил Сущек
Стаж: 15 лет 7 месяцев Откуда: masterbrok.com.u a Сообщений: 482
Питання:
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НАКАЗ 23.12.2011 м. Київ № 3590/5 Про повернення нормативно-правового акта без державної реєстрації для доопрацювання На прохання Міністерства фінансів України (лист від 22.12.2011 № 31-08140-16-5/32315) та відповідно до пункту 11¹ Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.92 № 731 (із змінами), НАКАЗУЮ: 1. Повернути без державної реєстрації для доопрацювання наказ Міністерства фінансів України від 22.11.2011 № 1484, рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 22.11.2011 № 1689 «Про затвердження Методики визначення інвестиційного прибутку професійним торговцем цінними паперами при виконанні функцій податкового агента» строком на 1 місяць. 2. Департаменту реєстрації та систематизації нормативних актів, правоосвітньої діяльності забезпечити виконання цього наказу. Міністр Олександр Лавринович
Тобто досить імовірна наступна картина. 1. Інвестор протягом 2012 року торгує і сплачує сам 15% від прибутку. 2. Потім, коли ще захоче вивести суму, то ще раз буде платити 15%.
Маємо подвійне оподаткування, яке складе більше ніж 30%. Ой, щось пахне великими проблемами для фіз. інвесторів.