Украинская биржа
Индекс UX Фьючерсный контракт на Индекс украинских акций  ПоискПоиск  ПравилаПравила  ПользователиПользователи  ПрофильПрофиль  РегистрацияРегистрация  ВходВход
Форум «Аналитика рынков»
Видеосюжеты | Комментарии. Премаркет | Эксперты рекомендуют | Технический анализ
СИЛЬНА НАЦІОНАЛЬНА ВАЛЮТА - ОСНОВА СИЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ. СЛАБКА - ГОЛОВНА ЗАГРОЗА ДЕРЖАВНОЇ БЕЗПЕКИ.
Модераторы: ara, Комиссаров Евгений
Новая тема   Ответить на тему
 Предыдущая тема :: Следующая тема 
 Автор  Сообщение 
Shevchenko Igor
Стаж: 10 лет 3 месяца
Откуда: Біла Церква
Сообщений: 8
Пт Май 09, 2014 16:40 Ответить с цитатой Получить постоянный адрес сообщения
Валютний патріотизм

Якщо стадо диких тварин
сильно налякати і спрямувати
в певному напрямку, то воно
туди і побіжить, навіть якщо
це дорога до прірви. Так
"пожартувала" еволюція.
Шевченко І.І.


Загостренню економічної кризи в Україні сприяє інвестиційна безграмотність основної більшості українських громадян. Головна проблема полягає в тому, що в державі відсутня програма ознайомлення громадян з основами економічної безпеки в умовах ринкової економіки. Сьогоденні реалії такі, що люди не знають своєї ролі в процесі управління економікою держави, не розуміють яким чином вони можуть впливати на такий дуже важливий для власної економічної безпеки показник - курс національної валюти. Це незнання приводить до того, що в складні, вирішальні моменти для національної валюти ГРИВНІ свої ж громадяни її зраджують – починають масово скуповувати і створювати попит на американські долари, тим самим укріпляти національну валюту США. При цьому паплюжити і знецінювати власну. Така економічна політика в Україні звичайно вигідна США. Яку ж вигоду має українець, який продав гривню та придбав долар? Так долар, получивши підтримку, укріпився і виріс. Українець підраховує «прибуток». Але прибутку зась, яка з такого прибутку вигода, якщо виключно всі товари і послуги значно подорожчали. Такий разовий прибуток навряд-чи зможе перекрити довгострокові витрати, що виросли в рази. Українець себе тішить, що принаймні сьогодні нічого не втратив. Так, сьогодні ні, втрати стануть помітними уже з наступної заробітної плати. Тоді українець «зашиває долари у матрац» з думкою: «Нехай трохи полежать, долари не пропадуть». І правда – мішки доларів та євро лежать сховані в надійному місці, укріплюючи курси національних валют іноземних держав. Курс валют стабілізується, іноземний господар дає українцю перепочинок, але ненадовго. Знаючи полохливий менталітет українця та про низький рівень економічної грамотності він завжди готовий сприяти поширенню серед нас, українців, недовіри до нашої національної валюти. Благо для нього проти нас працює наша «свобода слова». Та хіба українці приречене стадо?
Продовження буде…
 
 
Shevchenko Igor
Стаж: 10 лет 3 месяца
Откуда: Біла Церква
Сообщений: 8
Пн Май 12, 2014 19:52 (спустя 3 дня 3 часа) Ответить с цитатой Получить постоянный адрес сообщения
Війни не можна уникнути.
Її початок можна лише відкласти
До вигоди супротивника.

Нікколо Макіавеллі


В державі вкрай складна ситуація. Україна нажила собі дуже сильного ворога – РФ, яка прагне захистити егоцентричні економічні інтереси та укріпити геополітичні позиції з одного боку. З іншого, придбала двох гарних друзів, союзників – США і Євросоюз. Але якщо РФ поводить себе цілком природно, як для ворога, то США і Євросоюз поводять себе не так, як мали б поводитися добрі друзі. В діях нових друзів України прослідковується інтрига економічного характеру.Ця інтрига закручувалася в декілька етапів:

1. Розгойдування політичної стабільності в Україні. Доведення стану напруження в суспільстві до громадянського протистояння.

2. Українці скуповують валюту і золото. Золото - валютні резерви НБУ порожніють.

3. Козел відпущення – В. Янукович. «Владу геть!» Валютний ринок лихоманить. Попит на USD i EUR зростає. Банківська система ледве встигає його задовольнити намагаючись утримати гривню.

4. Прийняття нового бюджету з величезним дефіцитом. Загострення громадянського протистояння. Попит на іноземну валюту зростає. Резерви НБУ розпродані. Посівна на межі зриву. Запуск гривенного станка». Девальвація , яку певний час вдавалося стримувати проривається.

5. НБУ отримує чергову валютну ін’єкцію від МВФ. Цю валюту, коли настане час, в майбутньому, знову продадуть переполоханому українцю.

6. Знецінення гривні на 66,67% по відношенню до долара США і євро. Ця цифра говорить про те, що природні і трудові ресурси України подешевшали на 66,67%, тобто більше ніж на половину для Євросоюзу, США а також для Росії і Китаю, які сколотили в своїх резервах за останні роки вдостать валюти для того, щоб скласти конкуренцію світовим лідерам. Тому між ними виник конфлікт. Вони не можуть поділити між собою здешевілі ресурси України. Активні дії РФ по захопленню Криму та підтримка сепаратиських заворушень також на руку штатам – переполоханий роззброєний українець нарешті розпакує свого «доларового матраца» та побіжить в штати міняти останню валюту на застарівшу штатовську зброю, яку вже давно ті хочуть комусь спихнути. А українець буде захищаючи свій зад, заодно відстоювати інтереси американців.

Для України знецінення гривні значить те, що власні трудові і природні, а також ресурси іноземних держав подорожчають мінімум на 66,67%, тобто більш ніж на половину. Це приведе до зменшення купівельної (інвестиційної) спроможності громадян, уповільнення темпів виробництва, банкрутств, остаточного розвалу економіки, монополізації, збільшення імпортозалежності та залежності від іноземних валют. Наслідки для українців КАТАСТРОФІЧНІ! Криза 2009 року це легенький вітерець проти торнадо, що назріває в 2014. І це торнадо зачепить не лише слабо захищені верстви населення. Але найбільший цинізм нових друзів полягає в тому, що така вигідна для них і вкрай катастрофічна для України девальвація гривні відбулася уже після підписання угоди про асоціацію.

Для українців настав важкий і неприємний час істини. Можливо настане протрезвіння? Адекватна реальність полягає в тому, що так звана багатовекторна політика привела Україну до прірви. Уже цілком зрозуміло, що наших міжнародних опонентів цікавлять лише власні егоцентричні інтереси. Допомоги чекати немає від кого. Потрібно визначити власний, один для всіх українців вектор цілі – укріплення власної валюти, укріплення власної економіки, розвиток культури, розвиток науки, відновлення обороноздатності, освоєння космосу.

Проти усіх українських емітентів ведеться економічна війна. Тому для перемоги потрібно всім об’єднати зусилля для укріплення позицій власної грошової одиниці, відновлення і утримання курсу гривні на до кризовому рівні 2009 р., коли 1USD коштував 5UAH. Цього досягти буде складно, але й складно переоцінити переваги, які будуть отримані:

а) трудові та природні ресурси іноземних держав, які ведуть розрахунки в цій грошовій одиниці для України подешевшають більш ніж на половину;
б) подешевшають на половину енергоносії: газ, автомобільне пальне, електроенергія;
в) собівартість товарів та послуг знизиться, рентабельність виробництва зросте, підвищиться купівельна (інвестиційна) спроможність громадян, зростуть темпи виробництва.

Щоб досягти такого результату потрібні швидкі, ефективні і точні дії.

1. Об’єднаними силами українських емітентів здійснити перехват управління українськими засобами масової інформації. Виключно всі українські ЗМІ на постійній і регулярній основі повинні повідомляти про те, що українські економічні експерти очікують найближчим часом різкого падіння долара США і Євро на українському валютному ринку в зв’язку з втратою довіри громадськості до «дружньої» політики США і Євросоюзу. Хоча ні. Цю новину можна підготувати на крайній випадок. Для початку ЗМІ повинні розповсюдити новину про широкий жест наших союзників і що завдяки їхній щедрій допомозі найближчим часом очікується значне підвищення курсу гривні до 5UAH за 1USD.

2. Таку новину звичайно сприймуть скептично. Тому для її підтвердження потрібно здійснити підготовку валютних ресурсів Об’єднаних Сил Українських Емітентів для різкого удару по позиціях долара США і Євро під час торгів на міжбанку. Третю хвилю повинні підхопити більшість громадян України. Необхідно приложити максимум зусиль для того, щоб підірвати довіру українських громадян до іноземних валют і укріплювати їх довіру до власної грошової одиниці – виховувати патріотичне відношення до власної валюти.

3. Ввести плаваючу ставку митного збору на імпорт. Вона повинна залежати від ділової активності української економіки : восени і на весні - максимально низька, влітку та взимку максимально висока. Збір повинен використовуватись виключно для підсилення міжнародної репутації української валюти.

4. Доручити емітентам екстрено провести зі своїм робочим персоналом навчальні курси по економічній безпеці. Це дозволить розраховувати на розуміння економічних процесів та підтримку значної частини населення України.
Основний принцип економічної безпеки полягає в формуванні довіри громадян до українських емітентів і в укладенні нової традиції – зберігати свої накопичені заощадження не в золоті, доларах, або євро, а в акціях українських підприємств. Емітенти в свою чергу повинні заохочувати громадян, чесним розподілом прибутку та виплатою дивідендів. Таким чином сформувати високу культуру відносин між емітентом і інвестором.

5. Працювати над спрощенням процедури купівлі продажу акцій, щоб кожен громадянин, скориставшись будь-яким розрахунковим терміналом, міг купити, або продати акції, облігації, тощо.

6. В школах ввести дисципліну по основам економічної безпеки в умовах ринкової економіки. Після успішного складання іспиту та закінчення школи кожному випускнику відкривати рахунок цінних паперів з певним базовим пакетом акцій. Розмір пакета акцій залежить від успішності випускника.

7. В ЗМІ проводити рекламну акцію на тему «Ми українці! Наші гроші – ГРИВНА! Найкраща валюта у світі!», або «Акції – надійний захист від інфляції!»

Можливі наслідки.
Увага всього світу зараз прикута до подій в Україні і якщо штати та Європа наважаться якимось чином протидіяти укріпленню позицій гривни, то це їх скомпрометує в очах світової громади і вони будуть мати вигляд таких же узурпаторів, як і РФ. Це приведе їх до втрати їхньої доброї репутації світових хранителів миру та злагоди. Вони втратять довіру до себе і довіра до долара США та Євро похитнеться у всьому світі. Це реальна загроза їхній економічній безпеці. Цього чекає РФ і Китай і вони будуть всіма силами сприяти посиленню цієї недовіри. Тому США і Євросоюзу буде дуже не вигідно втручатися і діяти проти України якимось чином. І вони напевне це добре зрозуміють. Так і розійдемося – Україна зі своїми інтересами, США і Європа зі своїми, РФ і Китай зі своїми.

Якщо якісь заслані козачки в українському політикумі намагатимуться діяти проти інтересів України, то зусиллями Об’єднаних Сил Українських Емітентів положити негарний кінець в політичній кар’єрі таких крикунів. Взагалі роль політики в управлінні економікою в Україні потрібно звести до мінімуму. Управляти ринковою економікою повинен ринок – економічно грамотні громадяни держави, з використанням сучасних біржових інструментів, які надаються потужними біржовими майданами. Інакше ми побудуємо не ринок, а базар незалежно від ієрархічного рівня – будь-то «східняк» бабок чи засідання депутатів, який кожен кому заманеться буде штурхати, як м’ячик. Сила будь-якого об’єднання в якості організації та дисциплінованості.


 
 
Последний раз редактировалось автором 17.05.2014 22:45, всего редактировалось 5 раз
Mulder
Стаж: 12 лет 6 месяцев
Сообщений: 1324
Чт Май 15, 2014 15:12 (спустя 5 дней 22 часа) Ответить с цитатой Получить постоянный адрес сообщения
uncle Vasya писал(а):
7. В ЗМІ проводити рекламну акцію на тему «Ми українці! Наші гроші – ГРАВНЯ! Найкраща валюта у світі!», або «Акції – надійний захист від інфляції!»  

Спорить нет смысла, "ГРАВНЯ" - отличная валюта!

А лучше без деклараций:
1. Идёте и открываете счёт у брокера.
2. Переводите средства.
3. Покупаете акции предприятий, учитываемые в индексе UX.
4. На личном примере рассказываете всем как покупать и получать дивиденды.
 
 
Последний раз редактировалось автором 15.05.2014 15:22, всего редактировалось 2 раза
Shevchenko Igor
Стаж: 10 лет 3 месяца
Откуда: Біла Церква
Сообщений: 8
Чт Май 15, 2014 18:39 (спустя 6 дней 1 час) Ответить с цитатой Получить постоянный адрес сообщения
Спасибо. Все правильно. 
 
Показать сообщения:   
Новая тема   Ответить на тему
Список форумов Украинской биржи -> Аналитика рынков
Сайт Украинской биржи
Copyright © Украинская биржа, 2024.
Предложения, замечания и вопросы по работе форума направляйте на email: